Vildsvinsjakt

Om att jaga vildsvin, regler, på åtel eller vildsvinsjakt med hund.

På denna sidan kan du genom länkar, bilder och annonser hitta det mesta du behöver för att jaga älg, rådjur, hare, fågel mm. Du hittar också en hel del tillbehör för din jakthund, reflexer, pejlar mm.

Via länkarna ovan kan man köpa jakttillbehör för att jaga tex. rådjur och fågel på nätet.

Vildsvinsjakt är en jakt som ökat betydligt de senare åren beroende på det ökade antal vildsvin som nu finns i skog och mark. På vissa ställen kan man nu jaga vildsvin även i parker och trädgårdar som tvingat jägarna att även bedriva vildsvinsjakt på dessa områden. Vildsvinsjakt i Sverige gör man dels genom att sitta på pass och vänta på att vildsvinen kommer fram eller vildsvinsjakt med hund. Många passar på att jaga vildsvin ihop med annan jakt som tex. älgjakt och rådjursjakt, vilket kan sätta fart på vildsvinen.


Vildsvinsjakt med hund

Många bönder har idag problem med vildsvin vilka förstör åkrarna där bönderna ska odla. För den som inte har jaktmarker där vildsvin finns men vill jaga vildsvin kan via denna sidan hitta länkar och annonser om vildsvinsjakt i Sverige men också i andra länder tex. vildsvinsjakt Polen och vildsvinsjakt Litauen. Är du intresserad av vildsvinsjakt i Polen då ska du besöka flera av de som erbjuder en sådan vildsvinsjakt, för att priserna kan variera en hel del. Vildsvinsjakt med hund, besök min sida om jakthundar för att hitta lämpliga hundraser för vildsvinsjakt med hund. Tänk på att en jakthund som ska jaga vildsvin kan utsättas för stor fara om jakthunden skulle komma för nära vildsvinet, kan sluta med dödlig utgång. Många hundar skadas vid vildsvinsjakt.

Vissa bönder har tvingats att ta hjälp av större jaktlag för vildsvinsjakt för att snabbt få ner skadorna som vildsvin orsakar. Större jaktlag innebär fler jägare som kan hjälpas åt att passa av de partier där vildsvinsjakt pågår. Jakttider för vildsvinjakt är från den 16 april till den 15 februari, begränsningar finns för de olika länen under denna tid. Besök jägareförbundet för att läsa mera om detta, vilka regler gäller för vildsvinsjakt. På sidan hittar du många länkar om vildsvinsjakt och mycket annat om att jaga vildsvin. Här kan man också läsa om vildsvinsjakt med hund.

Vildsvin Vildsvin

Lite fakta och regler för vildsvinsjakt : Vildsvinen är nattdjur och från den 1 februari 2009 blev det tillåtet med belysning vid utfodringsplatser, vilket ger möjlighet till bättre och säkrare vildsvinsjakt. Mer om detta finns att läsa på naturvårdsverket. Vid vildsvinsjakt får kulvapen klass 1 och hagelgevär laddat med kula användas. Mer om detta hittar du på naturvårdsverket. För den intresserade finns på tidigare nämnd sida mycket om vildsvinsjakt och vildsvin läsas. Fakta om vildsvin, jaga vildsvin, vildsvinsjakt och vildsvinsjakt med hund på hittar man på wikipedia.

Nedan annonser angående jaktresor tex. vildsvinsjakt i Polen, vildsvinsjakt, vildsvinsjakt med hund, jakthundar, jaga vildsvin och jaktvapen. Besök annonserna på sidan för att med lite tur kunna köpa jakttillbehör billigt eller en billig jaktresa tex. vildsvinsjakt i Polen pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering.

Nedan bild på vildsvinsjakt lånad från Svenskjakt.

vildsvinsjakt

Vildsvinsjakt på åtel är något som ökat. På nätet kan man hitta bilder, texter som beskriver detta. En jaktfilm om att jaga vildsvin på åtel på hos Jaktwebben. Bilden nedan visar denna jaktfilm. Om denna film : Detta är den "Kompletta guiden till vildsvinsjakt åtel". Filmen är späckad med handfasta tips om; foder, lockmedel, vapen, optik och all annan utrustning som gör att du blir en bättre och lyckosammare åteljägare. Du får veta hur och var du anlägger en åtel eller foderplats mm för en lyckad vildsvinsjakt. Allt varvat med många spännande jaktscener. Man kan köpa flera andra jaktfilmer om jakt på vildsvin som du ser nedan, tex. vildsvinsjakt med hund.

åteljakt vildsvin jaga vildsvin jaga vildsvin jaga vildsvin

Passa på och besök de som annonserar om jakt och jaktresor för med lite tur så kan du köpa en vildsvinsjakt i Polen billigt pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering. Har man tur så kan man kan köpa en billig vildsvinsjakt som present till tex. Polen.

Man kan tro att det är lätt att jaga vildsvin dvs lyckas att skjuta ett vildsvin med tanke på att de har ökat i antal men så är det inte pga att de är mycket skygga och visar sig sällan då det är ljust ute vilket betyder att ska man jaga vildsvin utan hund så får man jaga vildsvin när det är mörkt som inte är så lätt. Även vildsvinsjakt med hund för att jaga vildsvin med många passkyttar så lyckas ändå många av vildsvinen slinka förbi skyttarna.

En vildsvinsjakt gör man antingen genom att sitta på pass och vänta på vildsvinen eller genom att vid vildsvinsjakt använda lämplig hund. Sitta på pass sker nattetid då de skygga vildsvinen är i rörelse. Det underlättar att det blivit tillåtet att använda fast belysning sedan februari 2009. Vildsvinen hör bra och har ett bra luktsinne som gör att jägaren måste sitta stilla kanske under en lång tid innan vildsvinen visar sig. Denna typ av vildsvinsjakt kräver stor uthållighet av jägarna. De som ger sig ut på vildsvinsjakt måste vara bra skyttar, ett skadskjutet vildsvin är inte att leka med, finns roligare saker att göra än att söka rätt på ett skadat vildsvin. Vildsvinsjakt med hund kräver bra hundar och bra skyttar. Vid vildsvinsjakt då man sitter på pass och väntar har man som regel mer tid på sig du vildsvinet ska skjutas men ofta vid vildsvinsjakt med hund går allt mycket snabbare och än högre krav ställs på jägarna. Nedan några hundraser som används vid vildsvinsjakt med hund, karelsk björnhund, gråhund och jämthund.

karelsk björnhund gråhund jämthund

Jakttider på vildsvin och mycket mera om regler vid vildsvinsjakt, älgjakt och annan jakt hittar du hos svenska jägareförbundet, även lämpliga hundraser till vildsvinsjakt finns att få fakta om här. Du kan också läsa om lämpliga jaktvapen för att jaga vildsvin med, klass 1 vapen är det som gäller.

svenska jägareförbundet


Vildsvinsjakt

Sidor om att jaga vildsvin och vildsvinsjakt samt även en del om att passa och stycka vildsvin. Du kan också läsa om vildsvinsjakt med hund, lämpliga hundraser mm.

naturvårdsverket kopovklubben vildsvinsjakt
Hundvänner vildsvinsbutiken vildsvin

Vildsvinsjakt i Sverige

Nedan sidor som sajten Jaktinfo innehåller. På denna sida kan du hitta fakta och regler om vildsvinsjakt i Sverige, vildsvinsjakt med hund eller vildsvinsjakt utan hund. På min sida om jaktvapen kan du läsa om lämpliga jaktvapen för att jaga vildsvin.

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka