Stycka vilt

Allt om styckning av vilt, älg, rådjur, vildsvin, styckningsschema på rådjur.

På denna sidan kan du genom länkar, bilder och annonser hitta det mesta du behöver för att jaga älg, rådjur, hare, fågel mm. Du hittar också en hel del tillbehör för din jakthund, reflexer, pejlar mm.

Via länkarna ovan kan man köpa jakttillbehör för att jaga tex. rådjur och fågel på nätet.

Från år 2006 gäller nya bestämmelser beträffande viltbesiktning. Vilt som ska gå till marknaden för försäljning måste passera en speciell anläggning för viltkött, en vilthanteringsanläggning. Veterinären som ska besiktiga köttet ska vara anställd av Livsmedelsverket. Idag gäller tvång till sådan besiktning älg, hjort, vildsvin, björn, rådjur, bäver, hare och fågel. Att stycka vilt är något man måste lära sig och ju mer vilt man styckar desto bättre blir man. På nätet finns styckningsschema på rådjur att hämta.


Stycka rådjur, älg, vildsvin mm

Det finns mycket hjälp att hitta på nätet om att stycka vilt, tex. styckningsschema rådjur, biler och texter för att stycka rådjur, älg, vildsvin mm. Först ska viltet hänga ett tag innan det är dags att stycka viltet.Häng köttet på en plats där flugor inte kan komma åt köttet. Det bästa är ju en ventilerad kyl men det är långt ifrån alla som har tillgång till en sådan. Har du ingen kyl använd då ett viltnät om du är rädd att flugor kan komma åt köttet. Efter att djuret hängt så ska man stycka viltet vilket till en början kan vara krångligt, man vill ju inte stycka fel, absolut inte om jaktkamraterna står och tittar på. Kan man inte stycka vilt så är det bättre att be om hjälp och av det lära sig och bli en jäkel på att tex. stycka älg, rådjur och vildsvin, tex. kan man på nätet hitta styckschema rådjur.

Det är betydligt lättare att stycka rådjur jämfört med att stycka älg. Detta beror på storleken, älgen är större och tyngre, vilket gör att man kan behöva vara fler att stycka detta vilt, i alla fall till en början. Att tänka på då man ska stycka rådjur, glöm inte fileerna, dvs. rådjurssadeln, använd ett styckschema rådjur för att göra rätt. Hur du sedan styckar djuret på rätt sätt kan du läsa om på andra sidor på nätet.

Mannerströms viltkokbok Viltkokboken Kött : nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt Styckning av vilt

Nedan annonser om jakt och sånt som hör ihop med jakt och att stycka vilt, tex. att stycka rådjur vilket kan vara annonser på knivar, sågar och köttkvarnar som kan vara till hjälp då man ska stycka vilt och ibland kan man hos dessa annonsörer hitta goda viltrecept. Många gånger så har de som annonserar erbjudanden och kampanjer på olika varor med i sin annonsering som med lite tur kan leda till att bra men samtidigt billiga saker som knivar och viltnät kan köpas.

Nedan bild på stycka rådjur.

stycka rådjur

Att stycka rådjur klarar man själv att göra, man orkar hänga upp rådjuret själv och sedan utan problem ta hand om de styckade delarna. Ska man däremot stycka älg så behöver man vara flera för upphägning och att ta hand om de styckade köttstyckena. Principen är i stort sett detsamma att stycka rådjur som att stycka älg.

Det finns på nätet bilder att ta hjälp av tex. stycka älg ska göras, ett sk. styckningsschema. Sök på styckningsschema för älg, rådjur eller vildsvin och du kommer att se bra bilder om detta, också med namnsatta styckningsdelar.

Nätet är bra att använda många gånger, sökte på stycka vildsvin och för på Google upp ett antal sidor som beskriver detta bra samt så visas bilder på styckat vildssvinskött och ett styckningsschema för vildsvin.

Att stycka vilt, kött och nöt underlättas då man har bra verktyg, knivar, yxor, buköppnare mm. Det finns idag många återförsäljare av dessa saker att hitta på nätet. Nedan bilder på verktyg för att stycka vilt, bilderna är hämtade från julas hemsida. Besök deras butik för att läsa mera.

stycka vilt stycka vilt stycka vilt

Det finns många bra böcker innehållande viltrecept av olika slag. Nedan en bok fylld av älgrecept.

Vildsvinsrecept : med smak av det vilda

Något om bokens innehåll : Det här är en fortsättning på den populära och kritikerrosade kokboken Älgrätter från då till nu som kom ut hösten 2008. Författaren Christina Svensson har fått ta del av många, fina älgrecept sedan hennes första älgkokbok kom ut. Faktiskt så många att det blev en till. Även den här gången handlar det mycket om traditionella älgrecept som hon har vidareutvedcklat och moderniserat. Men helt nya recept förekommer också.

Ju större djur som ska styckas desto mera jobb blir det av det enkla skälet att djuret är större och väger mer. Det finns olika sätt att lära sig att stycka vilt på. Man kan gå kurser angående detta, se och lära av andra i jaktlaget som tidigare styckat vilt, hitta bilder, filmer och skrivna instruktioner på nätet.

Nedan en bok om att stycka vilt. När man väl lyckats att skjuta tex. ett rådjur så vill man inte förstöra det genom att stycka rådjuret helt fel, vet man inte var rådjurssadeln sitter så är det lätt hänt att den helt enkelt försvinner, hämta ett styckschema för vilt, rådjur, älg, vildsvin mm.

Vildsvinsrecept : med smak av det vilda

Om boken ovan : ALLT OM VILTSTYCKNING! Stycka vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen. NY REVIDERAD UPPLAGA. Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare samt fågel. Beskriver även olika redskap som är till stor hjälp vid urtagning, flåning och styckning.


hundforaren kokaihop minjakt

Stycka vilt

Nedan sidor som sajten Jaktinfo innehåller

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka