Jakthundar

Hitta jakthundar till salu till din jakt tex. stövare eller beagle som säljes.

På denna sidan kan du genom länkar, bilder och annonser hitta det mesta du behöver för att jaga älg, rådjur, hare, fågel mm. Du hittar också en hel del tillbehör för din jakthund, reflexer, pejlar mm.

Via länkarna ovan kan man köpa olika jakttillbehör men också hitta jakthundar som säljes, tex. stövare eller beagle som säljes.

Jakthundar tycker jag ska fungera som jakthundar men också som sällskapshundar. Det finns många olika hundraser som används som jakthundar, tex. beagle, tax, gråhund, labrador och drever. Beroende på vad man tänkt att jaga så får man söka efter lämpliga raser av jakthundar till salu. Annonser på jakthundar som säljes hittar man i bla. i jakttidningar. Man kan också besöka hundklubbars hemsidor på nätet för att se om jakthundar säljes, tex. beagle säljes, stövare säljes eller gråhund säljes.


Hitta jakthundar som säljes

Beroende på vad jakthundar ska jaga, driva för vilt bestämmer man vilken jakthund (hundras) man vill ha, eller om man vill att jakthunden ska markera, stöta eller ställa viltet så väljer man ras. Själv har jag en beagle som jakthund som jagar hare och rådjur. På sidan hittar du länkar och annonser till jakthundar som är till salu. Söker du billiga jakthundar som säljes så kan du leta efter en blandras vilka är billigare än renrasiga jakthundar. Jakthundar av blandras kan många gånger vara utomordentliga jägare. Använd nätet för att hitta annonser om jakthundar till salu om du ska köpa jakthund, renrasiga jakthundar och blandraser som jakthundar, tex. en fågelhund. Ska du köpa en renrasig jakthund så ska du besöka de olika hundklubbar som finns för olika raser. På denna sida hittar du några hundklubbar som säkert har jakthundar till salu, tex. beagle som säljes.

Beagle är en drivande jakthund, andra hundraser fungerar på andra sätt, som tex. stötande, ställande, markerande och apporterande jakthundar. De som ska köpa jakthund för tex. älgjakt köper tex. en gråhund eller en jämthund. Att köpa jakthundar kan göras på olika sätt, men jag rekommenderar att man tar kontakt med den hundklubb som finns för den hundras man söker, och via denna hundklubb får reda på var valpar finns. Tex. är du intresserad av en beagle som jakthund så kan du vända dig till Svenska beaglekubben, där man via annonser kan köpa sin jakthund av rasen beagle.

Nedan bilder på typiska jakthundar, drever, gråhund och en stövare. Dessa bilder är hämtade från jägareförbundet. Det finns många raser att välja mellan.

Jakthund Jakthund Jakthund

Nedan annonser för den som ska köpa jakthund men också hundar till salu av andra raser samt annat som hör jakt och hundar till. Har man lite tur så kan man köpa jakthundar till salu, andra hundar, jakttillbehör billigt pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sina annonser. Ibland kan man köpa bra böcker om jakthundar hos de som annonserar.

Nedan bild på en jakthund lånad av Svensk Jakt.

jakthundar

Ska man få bra jakthundar krävs att hundarna får träna. Träna innebär att träna på att spåra upp viltet, driva eller ställa viltet, få skogsvana från olika marker och terränger. Bara för att man köper en jakthund (valp), som har jaktmeriterade föräldrar så är det inte bara att tro att nu har jag en jätteduktig jakthund. Desto mer träning man ger sin jakthund desto bättre jakthund blir det av den. Jakthundar ska ha en allmänlydnad, vissa kommandon ska fungera även under jakt. Det viktigaste är att inkallning fungerar, det är inte jakthunden som ska bestämma när jakten är slut. Har själv med mina jakthundar gått på hundkurser, både valpkurs och lydnadskurs. Detta har man igen då man tar sin jakthund ut för att jag. Nedan min jakthund som sitter och väntar på att jakten ska fortsätta. Ju bättre man tränar sin jakthund desto bättre blir den, samma sak som gäller för oss människor, mer träning ger bättre färdighet.

Jakthund

Det finns mycket kunskap om jakthundar att hämta ur böcker, tex. att träna jakthundar i lydnad. Nedan tre böcker om jakthundar som kan hjälpa dig att få den jakthund du önskar då du söker efter jakthundar som säljes.

Inkallning Jakthundar Jakthundens träning


Jakthundar till salu

Sidor till hundklubbar och andra hundsidor för att läsa mer om olika raser av jakthundar. Här kan man säkert köpa jakthund, besök sidorna för att hitta jakthundar till salu via annonser, tex. beagle säljes.

Basset Svenska Älghundklubben Svenska jämthundklubben
Svenska Kennelblubben Svenska Weimaranerklubben Svenska Taxklubben

Fakta om jakthundar

Nedan sidor som sajten Jaktinfo innehåller. På denna sida kan du hitta fakta om jakthundar, raser mm samt att du via annonser och länkar kan hitta jakthundar till salu. Med lite tur så kanske du hittar en annons där jakthundar säljes med den rasen du söker.

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka