Jägarlicens

Hitta olika sätt att ta jägarlicens, tex. jägarexamen på medborgarskolan eller jägarexamen på distans.

På denna sidan kan du genom länkar, bilder och annonser hitta det mesta du behöver för att jaga älg, rådjur, hare, fågel mm. Du hittar också en hel del tillbehör för din jakthund, reflexer, pejlar mm.

Ovan om jakt, jakthundar, jakttillbehör och sätt att ta jägarexamensprov och jägarlicens på.

Att ta jägarexamen eller jägarlicens är en bra inkörsport till att börja jaga. Man får bla. lära sig om olika djurarter, hur olika jaktmetoder går till, en hel del om jaktvapen, vapenlicens, samt praktiska skjutövningar (tex. lerduveskytte). Om man ska börja jaga och vill köpa ett jaktvapen så måste man ha vapenlicens och tagit ett jägarexamensprov med godkänt resultat. Att hitta en jaktkurs är lätt både via nätet om man tex. tänkt och ta sin jägarexamen eller jägarlicens på distans eller att man hittar en jaktkurs lokalt via dagstidningar mm.


Jägarlicens

Det kan vara så att kraven för att få ett godkänt jägarexamensprov kan ha ändrats efter att denna text skrevs så bäst information om att ta jägarexamen eller jägarlicens hittar man på Svenska jägarförbundets hemsida.

Idag finns olika sätt att ta sin jägarexamen på, via lokala kurshållare som tex. kan vara studiefrämjandet, jägarlicens via medborgarskolan, Jägarexamensprov på distans eller via en intensivkurs. På sidan hittar du länkar och annonser där du har möjlighet att ta jägarlicens. Har man tid så kan jag verkligen rekommendera studiefrämjandet, från vilket jag tog min jägarexamen. Ta jägarlicens genom en weekend kurs, besök Live it. Att läsa om denna kurs, längst ner till höger på denna sida. Det finns många sätt att ta sin jägarlicens på tex. på distans, jägarexamen via medborgarskolan eller via en intensivkurs. Sök på nätet efter en bra jaktkurs.

Min jägarexamen tog jag via studiefrämjandet i min hemkommun. Vi träffades för jaktkurs en gång i veckan för teorilektioner samtidigt som man träffade nya människor med samma intresse, nämligen jakt. Fram på vårkanten avslutades denna kurs med ett antal praktiska övningar, skjutprov, lerduveskytte, säker vapen hantering och avståndsbedömning.

Jägarexamensprovet består av tre delar. Den teoretiska delen som består av 70 frågor av vilka 60 frågor måste vara rätt besvarade. Om du besöker Jägarnas Riksförbund, kan du hitta slumpmässigt utvalda frågor om jakt. Kan vara bra att öva på många sätt innan det är dags att svara på frågorna.

Nedan bild på vildsvinsjakt lånad från Svensk jakt vilket man kan börja med efter godkänt jägarexamensprov och fått sin jägarlicens.

vildsvinsjakt

Den praktiska delen, vilken är uppdelad i tre delar, hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Förutom skjutprov så ingår också avståndsbedömning( hagelgevär) och en säker vapenhantering.

Är du sugen på att börja jaga, skaffa vapenlicens och köpa ett jaktvapen, boka en tid hos någon av de många företag eller privatpersoner som erbjuder att jägarexamen, tex. på distans eller genom en intensivkurs, på ca 3 dagar har du din jägarlicens och det roliga kan börja.

Använd nätet för att hitta frågor och information om olika skjutövningar och skjutprov som ingår för att erhålla en jägarexamen samt att hitta olika möjligheter att ta sin examen på, tex. via en intensivkurs eller på distans.

De jägare som gått jaktkurs och har tagit jägarexamensprovet har fått lära sig en del teori om eftersök, också vilka olika hundar som är bra att använda till eftersök av olika vilt. Också genom jägarexamen och via jägarförbundet kan man få veta vilka krav som gäller vid jakt, hundar ska finnas tillgängliga för eftersök. Olika hundraser är olika bra att använda som eftersökshundar, tex. en gråhund är utmärkt att använda vid eftersök på älg och vildsvin.

Eftersök på älg och mycket mera om jakt hittar du hos svenska jägareförbundet.

svenska jägareförbundet

På sidan hittar du både länkar och annonser för att kunna ta jägarlicens på olika sätt, tex. distanskurser jägarexamen. Besök de olika för att jämföra utbud och beräkna vilken kostnad det blir. Dags att börja jaga : Första steget ta jägarlicens, skaffa vapenlicens och jaktvapen. Ta jägarexamensprovet genom en weekendkurs, besök Live it. Om kursen : Kursen innehåller allt man behöver lära sig för att börja jaga. Allmänbildning kring djur och natur med en genomgång av hela teoridelen med fauna, ekologi, vapenhantering, vapensäkerhet, eftersök med mera. Skjutträningen är mycket grundlig och ger kunskap i både hagel- och kulskytte. Kursen innehåller mycket praktiskt och teoretiskt lärande för att eleven inte bara ska klara kursen snabbt utan verkligen få med sig mesta möjliga kunskap för att göra den framtida jakten så rolig och säker som möjligt.

Jägarlicens

Sidor om att ta jägarlicens på olika sätt, studiefrämjandet, jägarförbundet, jägarexamen på distans, via intensivkurser. Detta finns många sätt att hitta en jaktkurs för att jaga. Kanske tänker man sig en jaktkurs för sin hund och då ska man ta kontakt med de hundklubbar som finns för att se om de erbjuder jaktkurser för hundar.

Medborgarskolan Studiefrämjandet
Svensk jägarexamen Öva på jägarexamen Naturvårdsverket

Om du besöker medborgarskolan så hittar du kurser om jakt, bla. att ta jägarexamen eller jägarlicens. Medborgarskolan finns över hela landet och håller kurser och utbildningar inom många skiftande områden, bla. om jakt. En jaktkurs kan vara en bra invenstering.

Jägarlicens

Nedan sidor som sajten Jaktinfo innehåller. När du väl tagit din jägarexamen eller jägarlicens så behöver du både jaktutrustning och jaktmark vilket du kan hitta på sidorna nedan.

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka