Fågeljakt

Om att jaga fågel med eller utan hund.

På denna sidan kan du genom länkar, bilder och annonser hitta det mesta du behöver för att jaga älg, rådjur, hare, fågel mm. Du hittar också en hel del tillbehör för din jakthund, reflexer, pejlar mm.

Via länkarna ovan kan man köpa jakttillbehör för att jaga tex. rådjur och fågel på nätet.

Fågeljakt kan utföras på olika sätt. Fågeljakt utan hund eller fågeljakt med hund. Olika hundraser används beroende på fågel eller jaktmetod. Min fågeljakt sker utan hund, vid jakt på änder, gäss och morkullor. Beroende på för dålig skjutträning med hagelgeväret blir oftast jaktresultatet dåligt. Tider och regler vid fågeljakt finns att hitta på Svenska Jägarförbundets hemsida. Fåglar att jaga kan man också få reda på här. Att jaga fågel är för många en spännande jakt.


Tips på fågeljakt

För att veta vilka tider som gäller för fågeljakt med eller utan jakthund av olika arter i Sverige så kan man hitta jakttidstabeller på jägarförbundets hemsida. Fågeljakt och annan jakt kräver jakttillbehör och hundtillbehör av olika slag. En av många jaktbutiker man hittar på nätet är Active Outfit. Har provat på fågeljakt med hund på fasaner vilket var både roligt och spännande. En rolig och spännande fågeljakt är andjakt, en fågeljakt utan hund. Ska man lyckas med att jaga fågel tex. andjakt så gäller det att ha tränat på att skjuta på rörliga mål som tex. lerduvor.

Har många gånger tänkt att i god tid innan årets fågeljakt börjar ge mig av till skjutbanan och skjuta lerduvor, men så har det inte blivit. Jag tror att jaga fågel med hund är en rolig och spännande jaktform. Hundar som används vid fågeljakt kan vara apporterande eller markerande. Apporterande hund kan vara en labrador och en markerande hund kan vara en finsk spets. Nedan hittar du böcker om fågeljakt. Klicka på böckerna för att läsa mer om att jaga fågel.

Fågelhundar : Dressyr och jakt Fågeljakt Vettar och sjöfågeljakt

Fågeljakt med hund, dessa hundar är bla. Engelsk setter, Breton, Korthårig vorsteh och Engelsk springer spaniel. Man kan benämna dessa hundar vid namnet fågelhundar. Fågelhundar är raser av jakthundar som avlats fram för fågeljakt. På Wikipedia kan du läsa mer om fågelhundar. Glöm inte att titta i en jakttidtabell för att få veta när en jakthund får användas för att jaga fågel.

Nedan bild på fågeljakt lånad från sidan hagelgevär.

fågeljakt

Jakttider på fågel och mycket mera om fågeljakt, att jaga fågel och jakt på andra djurarter hittar du hos svenska jägareförbundet.

svenska jägareförbundet

Nedan två bilder på fågel som jagas i Sverige, gräsand och gås.

Gräsand Gås

Man kan jaga fågel med eller utan hund. Typisk fågeljakt utan hund är andjakt. Andra fåglar som jagas utan hund är tex. morkullor, skogsfågel och gäss av olika slag. Tider och regler för fågeljakt för olika arter hittar man på jägarförbundets hemsida. Om lusten faller på så jagar jag morkullor och änder. Letar du jaktmark för att jaga fågel, läs de jakttidningar som finns för där kan finnas annonser om fågeljakt tex. andjakt.


Fågeljakt

Sidor angående fågeljakt, tider, regler, fågeljakt utan hund och med hund samt annat som att jaga hare och annat som har med jakt att göra, tex. att hitta en bra jakthund för fågeljakt.

jaktförmedling jägarförbundet jaktjournalen
jaktmarker och fiskevatten sveaskog Jaktkamraterna

Hitta information om fågeljakt

Nedan sidor som sajten Jaktinfo innehåller.

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka